Little Caecilia

Aantal muzikanten: 8

Dirigent: Olaf Baecke (Gorinchem)

Little Caecilia is opgericht in april 2015 en bestaat uit jonge blazers en slagwerkers in de leeftijdscategorie van 7 tot 14 jaar. Naast het volgen van muzieklessen vormen zij ook het Little Caecilia-orkest, waarin ze onder leiding van Olaf leren samenspelen en samenwerken.

De muziekkeuze voor dit orkest varieert van makkelijk tot wat meer uitdagende muziek, zodat elke leerling de gelegenheid krijgt om op haar of zijn niveau muziek te maken.
Het repetitie-uur wordt dan ook dusdanig ingedeeld dat elke leerling de juiste aandacht ontvangt voor wat hij of zij nodig heeft.
Naast het repeteren, verzorgt Little Caecilia ook optredens bij diverse gelegenheden en tijdens het jaarlijks Najaarsconcert van Harmonie St Caecilia.
Elke leerling is welkom bij Little Caecilia; of je nu kort les hebt of al een langere tijd.

Naast het samen muziek maken speelt het sociale aspect ook een grote rol. Zo wordt er gedurende het muziekseizoen ook veel aandacht besteed aan andere vormen van samenwerken, hierbij moet je denken aan uitstapjes (zwemmen, bowlen) maar ook knutselmiddagen zijn een onderdeel.

Little Caecilia is een opstap naar het Harmonieorkest of A-Slagwerkgroep, met als extra tussenstation voor de jonge slagwerkers “de B-Slagwerkgroep”.

Het orkest repeteert op de maandag van 18.45 uur tot 19.30 uur in zaal Providentia.

Iedereen is tijdens de repetitie welkom om vrijblijvend te komen kijken en luisteren.

Onze jeugd heeft de toekomst en Little Caecilia is hier het mooie voorbeeld van.

Mocht u informatie willen of een lidmaatschap overwegen, dan kunt u zich wenden tot secretariaat@harmoniegendt.nl

Op het repertoire staan o.a.:

– De Muziekfabriek!
– Ik neem je mee – Gers Pardoel
– Wonderful Days –  Charlie Lownoise & Mental Theo