Programma Kersenfeest 2019

VRIJDAG 28 JUNI 2019

15.00 uur
Lunapark op het Julianaplein. Diverse attracties voor jong en oud, waaronder enkele adembenemende attracties, zoals de 40 meter hoge Sky Glider, zullen te bewonderen zijn. Natuurlijk ontbreken ook dit jaar de vaste onderdelen van de kermis zoals de botsauto’s, draaimolen en oliebollenkraam niet. Dit keer extra aangevuld met een Fun House met aquafun en voor de allerkleinsten nog een vliegtuigmolen en buggy’s.

20.15 uur 
Openingsceremonie Kersenfeest 2019 op het St. Caecilia Mediaplein voor Providentia aan de Dorpstraat. De organiserende vereniging Harmonie St. Caecilia zal de gehele ceremonie muzikaal begeleiden.
Het Kersenfeest heeft dit jaar als thema “Gendt’s Got Talent” en dit thema zal ook heel duidelijk te zien zijn tijdens de openingsceremonie.

20.30 uur
Opening van de feesttent m.m.v. It All Started In The Nineties en een bijzonder optreden van niemand minder dan Mental Theo. In de feesttent in Gendt wordt het deze avond een feest van herkenning met de vetste muziek uit de jaren ’90, van eurodance tot (house/trance) classics, rock en hip-hop tot happy hardcore. Alle energieke dansvloerklassiekers komen tijdens deze (her)beleving van de 90’s voorbij.
De show van It All Started In The Nineties was al een succes in de Megatent op de Zwarte Cross, maar ook in de feesttent in Gendt zal het zeker één groot feest worden!
Herinneringen…Feest…Energie..It All Started In The Nineties!

21.15 uur
Receptie ter gelegenheid van de Kersenkoningin en haar hofdames en de ontvanger van de Zilveren Kers in Providentia. Iedereen is welkom om onder het genot van een drankje de nieuwe dragers van de Zilveren Kers te feliciteren.

 

 

ZATERDAG 29 JUNI 2019

 

10.00 uur
Bezoek van de Kersenkoningin en haar hofdames aan zorgcentrum St. Jozef.
Zoals elk jaar weer een bijzonder mooi onderdeel van het Kersenfeest, waarbij de ouderen uit Gendt, onder het genot van een kopje koffie met kersenvlaai, kennis kunnen maken met de kersverse Kersenkoningin en haar hofdames.

11.00 uur
Lunapark op het Julianaplein

11.00 uur – 17.30 uur
27e Kersendrive, georganiseerd door Bridgeclub Gendt. Ruim 200 deelnemers spelen op 6 verschillende horeca-locaties en wandelen bij het wisselen van locatie over de gezellige braderie.

12.00 uur – 18.00 uur
Gratis pretpark!
De Gendtse Winkeliers Vereniging heeft dit jaar een prachtig evenement georganiseerd met vele leuke activiteiten voor de jeugd.

Bij binnenkomst van de Dorpstraat zal op het plein voor Fysiotherapie Wismans een groot springkussenfestijn opgesteld staan met diverse luchtkussens, waarbij onder professionele begeleiding volop gesprongen kan worden.

Iets verderop, op het Julianaplein, zal als vanouds het lunapark staan met daar schuin tegenover de feesttent, deze zal speciaal voor deze middag vrij worden gehouden om in geval van slecht weer onderdak te bieden aan diverse activiteiten waarmee een mini-indoor pretpark gecreëerd kan worden.

Showplein tegenover de feesttent. Doorlopend entertainment van de bovenste plank.
– 13.00 – 14.00 uur: Circus Magico – René Kregting
– 14.00 – 15.30 uur: DJ Blijwin – Kinderdisco
– 15.30 – 17.30 uur: Tijl Damen – Kindertheater

– Pony rijden ter hoogte van de Burchtgraafstraat. Van 13.30 uur tot 16.00 uur kan er onder professionele begeleiding  genoten worden van een tochtje op de rug van een pony

Straattekenen bij de Leemhof (Providentiazijde)

Stoere Helden Plein bij de Leemhof (parkeerzijde). Brandweer Gendt zal uitpakken met stoere spellen en demonstraties en kruip je voor even in de huid van onze helden.

Schmink en Photobooth bij De Klok. Op straat is er een mogelijkheid je te laten schminken en kun je daar later in de photobooth-caravan een supertoffe foto van maken. Of je maakt gewoon een leuke foto met de hele familie zonder schmink al dan niet in een te gekke pose.

– Braderie in de Dorpstraat. Gendtse winkeliers en handelaren van buitenaf zorgen voor een prachtige braderie met een bonte aaneenschakeling is van standwerkers en kooplieden van verschillende pluimage, zodat u zeker iets van uw gading zult kunnen vinden! Wat is er leuker dan flaneren over de braderie en genieten van lekkere hapjes en/of drankjes op de diverse terrassen.

12.00 uur – 14.00 uur
Brunch Bingo
op het St. Caecilia Mediaplein aan de voorzijde van Providentia. Even ouderwets genieten onder het genot van een heerlijke brunch van een gezellig potje bingo.
De bingo bestaat uit één of meer normale rondes, waarbij gespeeld wordt om diverse leuke prijzen en een slotronde waarin speciale prijzen te winnen zijn. Een leuke activiteit voor jong en oud.

 12.00 uur – 17.00 uur
 Beat-It Muziekworkshop op het St. Caecilia Mediaplein aan de voorzijde van Providentia. Een interactieve doorlopende muziekworkshop, waarbij de deelnemers lekker muziek kunnen maken en instrumenten uit kunnen proberen.
Hierbij slaan de B-slagwerkgroep van Harmonie St. Caecilia Gendt en Beat It Muziekeducatie uit Veghel de handen in één.

10.00 uur – 18.00 uur
Fysiotherapie Wismans Beach-volleybaltoernooi, op het “strand” naast Providentia, georganiseerd door De Tweestroom.

14.00 uur
Pubquiz in Grand Café Nr. 19. Sinds enkele jaren een populair evenement tijdens het Kersenfeest. Diverse teams nemen het tegen elkaar op  in een quiz waarbij vragen op velerlei terreinen voorbij komen. Gezelligheid staat voorop tijdens de pubquiz, maar er zal natuurlijk gestreden worden om de eer!

14.00 uur

Muziek bij Grand Café Nr. 19 door “Reflexion”.Deze band breng hoogtepunten uit de popgeschiedenis tot leven. De 5-mans formatie speelt de grootste hits en een enkel vergeten juweeltje uit de jaren ’60, ’70 en ’80

 

14.00 uur
Opening Tentoonstelling Historische Kring Gente en expositie Kunstkring Gendt Verbeeld in SKC De Leemhof door de Kersenkoningin en haar hofdames.
Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd.

14.00 uur – 21.00 uur
Tentoonstelling Historische Kring Gente in de blauwe zaal van SKC De Leemhof. Dit jaar is er gekozen voor twee thema’s: grote gezinnen uit Gendt en de fietsvereniging “De Snelbinders”.
14.00 uur – 21.00 uur
Expositie door de Kunstkring Gendt Verbeeld in SKC De Leemhof.
Stichting Kunstkring ‘Gendt Verbeeld’ organiseert deze expositie

 

20.00 uur – 22.30 uur
Gendt’s Got Talent in de theaterzaal van Providentia. Een talentenjacht in optima forma, waarbij de deelnemers strijden om de titel “Hét talent van Gendt”. Er hebben zich kandidaten aangemeld met een breed scala aan talenten. Zang, dans, muziek, alles komt voorbij in een wervelende show.
De jury bestaat uit drie prominente Gendtenaren, die weloverwogen een keuze zullen maken uit de talenten. De drie, volgens de jury, beste kandidaten gaan door naar de finale tijdens het grootse Kersenfeestconcert op zondag. 
Het belooft een prachtige avond te worden waar u kunt genieten van deelnemers met uiteenlopende talenten.

 

20.30 uur – 01.00 uur
Muziek bij De Klok door “Kiep Movin”, een veelzijdige band met een groot muzikaal verleden en een zeer gevarieerd repertoire. Met een flinke dosis enthousiasme zorgt “Kiep Movin” voor een geslaagde avond!
 20.30 uur

Muziek in de feesttent. Dit keer zal  ”Blind DATE” het feest compleet maken.
Allround coverband Blind DATE is een supergezellig club muzikanten met als thuisbasis het land van Maas en Waal.
 

ZONDAG 30 JUNI 2019

 

11.00 uur – 01.00 uur
Lunapark op het Julianaplein

11.00 uur – 20.00 uur
Tentoonstelling Historische Kring Gente in SKC De Leemhof

11.00 uur – 20.00 uur
Expositie Gendt Verbeeld in SKC De Leemhof
 

11.00 uur – 18.00 uur
Fysiotherapie Wismans Beach Volleybaltoernooi op het “strand” naast Providentia. Vanmiddag zullen de volwassenen strijden om de eer in het mulle zand, wat de volleyballers tot grootse inspanningen zal doen leiden.
12.00 uur – 18.00 uur
Braderie, georganiseerd door de Gendtse Winkeliers Vereniging. Een breed scala aan prachtige kramen zal vele koopjesjagers van heinde en verre lokken.
Net zoals op de zaterdag, zal ook deze braderie weer bol staan van de activiteiten.
13.00 uur
Start triathlon, op Sportpark Walburgen. Deze triathlon wordt georganiseerd door Stichting Duursport Gendt en is niet meer weg te denken bij het Kersenfeest.

13.00 uur
Muziek bij De Klok door “Duo Sowieso”.

14.00 uur
Muziek bij Grandcafé Nr. 19 door “Reflexion

14.00 uur – 17.00 uue
Groots Kersenfeestconcert met finale Gendt’s Got Talent in de theaterzaal van Providentia.
Een spectaculair en spetterend concert van de organiserende vereniging van het Kersenfeest: Harmonie St. Caecilia Gendt.
Het orkest o.l.v. Olaf Baeke, de A-slagwerkgroep o.l.v. Casper Traa en de B-slagwerkgroep o.l.v. Albert van der Heide zullen de aanwezigen vermaken met blaas- en slagwerkmuziek van de bovenste plank.
Een breed scala aan bekende werken zal de revue passeren in een aaneenschakeling van hoogtepunten.
Tijdens het concert zullen ook de finalisten van Gendt’s Got Talent nogmaals optreden in een ultieme poging om de strijd winnend af te sluiten.
De aanwezigen kunnen de uiteindelijke winnaar kiezen door middel van het stemmen via een stem-app. Neem daarom uw smartphone mee naar het concert en bepaal mede wie de winnaar wordt!
Aansluitend aan het concert zal DJ Jaron de Jong er nog een feestje van maken om de middag gezellig af te sluiten.

20.30 uur
Muziek in de feesttent. Als afsluiter van het Kersenfeest zal “Bandje Speciaal” de aanwezigen in de tent een prachtige avond gaan bezorgen.
 

 

Posted in Nieuws.